Четвер, 28.03.2024, 22:51
Вітаю Вас Гість | RSS

Гуківський ліцей

Меню сайту
Форма входу
Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Головна » 2017 » Червень » 6 » Урок-тренінг «Візерунки мого життя» у Гуківській ЗОШ I-III ст.
05:08
Урок-тренінг «Візерунки мого життя» у Гуківській ЗОШ I-III ст.

Життя, як мить, єдина мить                                Я поки серцем не зачах,

 Махне крилом – і пролетить…                             Вкарбую їх в своїх очах,

Але в цю мить, коротку мить,                              Бо нам дана - мить для життя,

Було і сонце, і блакить.                                            А вічність? – То для забуття.

  Відповідно до сучасної Концепції розвитку освіти , Концепції превентивного виховання учнівської молоді,національної стратегії розвитку освіти  ,впроваджуючи в життя Програми Міністерства освіти і науки України, Академії педагогічних наук України, Фонду Народонаселення ООН України «Дорослішай на здоров’я», з учнями 9 класу було проведено підсумковий урок – тренінг «Моє майбутнє доросле життя»  (вчитель Соколовська Л.О.) Метою заняття є сприяння усвідомленню підлітками необхідності збереження та зміцнення репродуктивного здоров’я як важливої складової успішного дорослого життя , а також формування навичок прогнозування та планування майбутнього.

   Для кращого усвідомлення власних цілей та планів на майбутнє була обрана техніка колажу, в якій учні виконували вправи «Моя майбутня сім’я» та «Погляд у майбутнє». Виконуючи вправу «Дерево мого життя» учні аналізували власні здібності та якості характеру, які допоможуть їм в майбутньому досягати своїх цілей, а у вправі «Вцілити в мішень» потрібно було виявити свою наполегливість для досягнення мети.

   Учні мали нагоду самостійно обрати свої життєві цінності, визначитися з своєю точкою зору на побудову сімейного життя. Цікаво, що причини створення сім’ї юнаки та дівчата бачать по різному. У дівчат переважають вагомі аргументи, серед яких основне місце займають: створення родинного гніздечка, виховання дітей , продовження роду, взаємопідтримка. Юнаки більш формально підійшли до бажання створення шлюбу. Обговорили поведінку батька і матері по відношенню до виховання дитини, про збереження репродуктивного здоров’я та захворювань, що передаються статевими шляхами. Збереження репродуктивного здоров’я дівчат та підлітків, впровадження статевого виховання і підвищення рівня статевої культури, формування здорового способу життя у підлітків, підготовка їх до материнства – основні завдання розвиненого суспільства, виконання яких призводить до поліпшення демографічної ситуації, народження здорових дітей та зміцнення держави.

   Незвична форма проведення, цікаві і активні вправи піднімали настрій учасників тренінгу та вселяли в них оптимізм щодо свого майбутнього життя!.

                                                                                                                                                                                                                                                     Вчитель Соколовська Л.О.

    

Переглядів: 542 | Додав: crack_brus | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 53
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz